PRÓBA APÁM 2008. december 31.

Ééééééééééés Igen. Összehoztunk egy próbát még a 2008-as esztendőben, hogy nehogy bárki is azt higyje, talán már feloszlottunk. A beton élt, a beton él, a beton élni fog. Még ha csak Hobbiból is... :)

Szóval az év utolsó napján, másfél-két éves pihenő (kivárás, feltöltődés, stb.) után újra a hangfalak közé vetődtünk, hogy ne halljunk semmit az esti petárda-durrogtatásból és megnéztük hogy is kell a nótákat játszani.
Leginkább Metallica opuszokat próbálgattunk felidézni, hála Istennek több sikerrel...

Volt ott Enter Sandman, Devil's Dance, My friend of misery, Whiskey in the Jar alapok, pici House Jack built, igazi Seek and Destroy zúzás, ...And Justice for all zsizsegés, és King Nothing szép basszerossal (hőhő). Meg a resztli :)

És akik a felejthetetlen délelőttöt-kora délutánt összehozták: Miksa a doboknál hej, Attis szólózott, Taszi reszelt, Gabesz (róla nemsoká lesz adatlap is, hehe) énekelt, és DanyG basszerolt.

Új mottó: Reméljük nem kell további két évet várni a következő próbára... Csaba próbaterem rulz!


PLETYI...HŰHA 2005. április 14.
Mint ahogy biztosan olvastátok a Korai Lap búlvársajtóban, hogy a zenekar hosszú idő után újra próbált, igaz nem teljes létszámban, de az újság sem szivárogtatta ki a hiányzót, így a hivatalos honlap is elzárkózik a nyilatkozattól. Viszont ahogy az újságban olvashattátok, és az Összeröffenések című búlvármagazinban a TV-ben is megszellőztették, a csapat a fent említett próbaalkalommal egy új számot próbált összehozni.
Danyg-t az együttes basszusgitár-énekesétől próbáltuk információt szerezni a különleges eseményről.
- Igaz, hogy új szám készül a Hobbibeton műhelyben?
- A fejlesztések jelenlegi fázisában nem mondhatok semmi konkrétat, csak azt, hogy a projekt címe LEPKE, nagyon durva nóta lesz, ahogy a cím is mutatja, de erről nem mondhatok többbet, kérem kapcsolja ki.
- Ez a nóta atomtámadás ellen is véd?
- Igeeen...Nemm, az ellen nem véd. Huszon-harmincezer..háromszáz.. (eze a ponton érdekes változások mentek végbe a zenekarvezetőn - a szerk.) ... Már kétszer 4 teljes akkord-kombináció be lett építve, így biztosan nagggyon durva lesz, azt megígérhetem.

NEWS...HÍREK...INFORMATIONS...NOTIZIA...NACHRICHT... 2005. február 14.
Na, nemigen volt időm az utóbbi időben frissíteni a weboldalt, ezt magatok is észrevettétek, sőt megjegyzéseket is tettetek, amiért bemérgesedtem igenám, így Mahareth: valóban 2 dedikált CD járna neked, a véleménymondó 100. bejegyzéséért, de bíráló szavaid miatt -1 CD-s megrovásban részesítelek, úgyhogy, ha 2 CD-t akarsz, akkor próbálkozz a 2500. látogatással :-))
Hogy vmi update is legyen, tegnap a próba után "csináltam" egy rövid interjút mIKSÁval, az együttes (ronda, de finom) dobosával:
- Jó volt ez a próba, nemde, mIKSA úr?
- Szerintem, Dániel, nyugodtan felléphetnénk, vagyunk annyira képzettek, hogy csináljunk egy koncertet. Szerintem jól nyomjuk.
Na, ezt nektek, kétkedők! mIKSA szerint királyok vagyunk! Hah :-))
Nos, asszem mára ennyi, ez is bőven túl sok volt.

Véleménymondó 0.84 & Uccsó próba 2004. december 20.
Pénteken volt az idei utolsó próba, de ne csüggedjetek, rajongóink!
Januárban visszatérünk (amint kijózanodtunk), és bár kába fejjel, de nekilátunk dolgozni, hogy mihamarabb élőben is láthassák a zenekart azok, akik eddig még nem (Mahareth). Meg azok is akik már igen, de még mindig (Ez utóbbi egy igen érdekes, mazochista típusa a humáneumnak (ez igen. ez szép szó.). De őket nagyon szeretjük.), és persze azok, akik már igen, látták a zenekart, nem szívesen, de kényszerből el kell jönniük (PP nem jössz el, nem vigyorgol többet :-))).
Más. A véleménymondó a 0.838béta#teszt4652 verzióba ugrott, már lehet fordítani a listázáson, és végre frissül a véleményoldal a hozzászólás után. Ja és láthatóvá tetem a csúszkát. Ha sokaknak nem tetszik, visszacsinálom. Hogy honnan fogom megtudni? Hát a Véleménymondóból :-)))

Véleménymondó 0.82 2004. december 15.
Na emberek. Tesztjelleggel beüzemeljük a Véleménymondót! HURRRRRÁÁÁÁÁÁ!
Hogy ez mit is jelent? A feladat az, hogy szép ékes magyar hozzászólásaitokkal öregbítsétek az oldal és persze magatok hírnevét.
Mivel a cucc ugye még tesztfázisban van, - szóval lesz még csiszolgatva, de a váz + a miegymás, na az már működőképes - kérlek érjétek be ezzel az egyszerűsített felülettel. Sőt örüljetek, jelenleg még nem szükséges a regisztráció a hozzászóláshoz.
Mivel nem valószínű, hogy Karácsony előtt eléri a "bulletin-board" az 1.0-ás stádiumot, úgy döntöttem, hogy most megosztom Veletek eme jóságát a földnek és lehet szidni (csak módjával), dícsérni (nincs korlát), meg csak úgy hozzászólni (építőjelleggel, építőmérnök végzettségűek előnyben).
Ami kell hozzá: a neved (a bece-, a saját-, vagy ahogy a partnered hív), az e-mail címed (de az igazit ám), és persze a mondanivalód, ami már hónapok óta Beléd van szorulva (na ez nem az ékes magyar nyelv helyes kifejezéstárából lett ollózva)(ez sem).
Szóval tessék gépelni, vidáman csattogjanak a billenytűk az ujjaitok alatt! Én kezdek, stipi-stopi!

1000 #2 2004. december 4.
Éééés igen! Jelentkezett az 1000. látogatónk! Hurrá!
A nyertes természetesen megkapja jutalmát (úgy kell neki), ahogy a JÓ is mindig nyer a végén (reméljük). A nyertesünk egyébként a HobbiBeton® & TM zenekar egy titkos rajongója, aki még nem látta fellépni a zenekart, és a rendkívül sejtelmes Mahareth nick mögé "bújva" jelentkezett az 1000. látogatást igazoló Screenshottal. A jutalama ugye a dedikált CD lesz, amint lesz, amit majdan ünnepélyes keretek között nyújtunk át Neki. Mégegyszer sokszor gratulálunk rajongónknak!
Aki pedig nem nyert ebben a fordulóban, ne szomorkodjon, mert új hajsza indul a 2500. látogató titulus elnyeréséért! Hajrá, hajrá! :-))
Pénteken (tegnap, dec. 3.) lenyomtuk december hónap legjobb próbáját (hajh, ki láthatja a jövőt előre...) két hét hosszú hallgatás után, szóval most aztán önbizalommal növekedve várjuk a következő próbát :-))
Asszem már elég belőlem ennyi, mindenkinek szép hétvégét, sok vidámságot!

1000 2004. november 29.
Emberek! Megvolt az 1000. látogató is a Weboldalon!
De hogy ki lehet a szerencsés, aki majd - ha lesz - kap egy dedikált CD-t? Sajnos nem hirdettem meg a szabályokat, hogy miként lehet igazolni az 1000. látogatottságot...
Aki ért hozzá és 1000.-ként jelent meg a weboldalon, ráadásul PrintScreen mentése is van róla, azt bizony megajándékozzuk valóban egy dedikált lemezzel. Persze, amint lesz :-)
Ha nem volt ilyen szerencsés az illető, akkor új verseny indul a 2500. látogatottságért!
Ez bizony messze van, talán addig lesz időnk összehozni valamit :-))
Az igazolást a következőképpen lehet megcsinálni. A kezdőoldalon böngészve nyomd meg a billentyűzet PrintScreen gombját (PrtSc) és a készített képet Paint vagy Photoshop vagy vmi képmentő program segítségével mentsd el JPG formátumba és küldd el a danyg@hobbibeton.hu e-mailre.
Ja, aki ezt már az 1000-esnél megtette, az hasonlóképpen járjon el a mentett képpel!
Ja, hamarossan megindul a véleménymondó, jelenleg 0.3-as verziót tapos, reméljük, nemsoká lesz elég idő felfejleszteni 1.0-ás okosra :-)))

Sopron 2004. november 22.
A reklámért mindent. Egy DVD hátsó borítóján való megjelenésért + név- és webcím elhelyezésért meg aztán tényleg. Hogy megérte-e? Azt (most még) nem tudjuk. De kipróbáltuk. Úgyhogy a csapat leutazott Sopronba, valamint Fertődre, hogy pénteken és szombaton a kamerák keresztüzébe álljon és arcát adja egy készülő "játékfilmvalóságsómegválasztósdizimbes-zombistárskeresőhöz". Bár ha elolvassátok biográfiáinkat, észrevehetitek, hogy ki milyen státuszban van, de azért bevállaltunk egy ilyen "társat-keresek-játékot". És mindezt a reklám kedvéért. Nos...
A forgatáson készült képeket hamarosan megnézhetitek az "Egyéb szekcióban", valamint szintén errefelé lesznek képek a másnapi (tegnapi) pizzázás-sörözés hangulatáról. De erről majd külön hírben értesítjük kedves látogatóinkat :-)

Esküvő 2004. szeptember 6.
Danyg kollegánk szólóban(-párosban) is nyomja már. Na jó, nem kell ijedezni, tehetséges :-) basszusgitárosunk nem hagyja el a zenekart és nem kezd szólókarrierbe, csupán egyedül állt a "pódiumra" 2004. augusztus 14-én és megházasodott. Természetesen a csapat egésze képviseltette magát a ceremónián, sőt, Taszi a vőfélyi teendőket is ellátta, míg Attis "koszorúsfiúként" is tetszelgett.
Isten éltesse az ifjú párt!

Weblap fejlesztés 2004. augusztus 6.
Ha lassan is, de végül összejött. A weblap immár két felbontásban is elérhető, hogy jobban kiszolgálhassuk az érdeklődőket. Ennek következtében képfrissítést is csináltam, végre láthatók a 2004. július 17-ei koncert képei. Irány a piktúrák!
De nemcsak képtárral bővült a weboldal, hanem - ha elég éber a tekinteted - hamarosan lesz üzenőfal is a leglelkesebb weboldal látogatóknak, és hamarosan lesz információ a fan-clubságról is. Húú, de jó, nem? :-)
Egyszóval a weblap átugrott egy pár fejlesztési fázist és már az 1.3-as változathoz jutott :-) Tessék örülni neki, no és persze élvezettel kattintgatni.

Koncert 2004. július 17.
Nagyon durván beindultunk. Ugyanis immár a második koncertünkön is túl vagyunk. Maga a koncert jól sikerült, a szervezés már meglehetősen rosszabbul, de erről inkább a koncert menüpontban.
Más. Fejlesztés alatt van a site 1024x768-as felbontásra való optimalizálása is, kis türelem, igyexem augusztus 1-ével indítani a nagyobb felbontású változatot. Reméljük összejön. :-)

Frissítés 2004. július 5.
Haliho. Új képek (pontosan 12) a próbák szekcióban. A frissítést a héten folytatom, és lesznek majd az egyéb kategóriában is piktúrák (végre!), csak legyetek türelemmel. Mindenkinek szép hetet!
UPDATE: végre felkerültek a képek az egyéb szekcióba is! Tessék örülni :-)

Koncert előrejelzés 2004. június 24.
Ha rendkívül éles a látásod, biztosan a szemedben ötlött, hogy van valami banner, ami eddig nem volt. Mármint az oldalakon. (Meg egy látogatottság mérő, amit majd idővel kipofozok szebbre :-)). Ja az 1000. látogató jutalma egy dedikált cd, amit még nem készítettünk el, de mire 1000-hez jutunk, biztos meglesz :-D). Szóval nagyon úgy fújnak a szelek, hogy július 17-én mi is fellépünk a kaposvári gyorsulási versenyen, mint a közönség szórakoztatására alkalmas együttes. A repertoár is frissül ebből az alkalomból, akik ismerik a Metallica munkásságát, már sejthetik, hogy mi lehet az a nóta, aki meg nem, azok mindenképpen jöjjenek a helyszínre. A fesztivál 4 (rossz esetben 3) zenekar koncertjéből fog állni: Daddy's Sunday, Mayday, Inc., HobbiBeton és JazziNorbi.
Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk. A beugró várhatóan 1000 pénz lesz.
UPDATE: Módosult a zenekarok listája: Fellép az XYZ, egy számomra még ismeretlen nevű drum&bass zenekar (a Daddy's Sunday és a Mayday, Inc. helyett), valamint a HobbiBeton és a JazziNorbi.

Weboldal 2004. május 19.
Hosszas fejlődés és miegymás után elindult a weblap fejlesztése. Amit itt láttok az elvben az 1.0-ás változat, és a tartalmi oldalak lehetőség szerint folyamatos frissítés alatt lesznek. Tehát tessék sokat látogatni az oldalt :-))

Koncert 2004. április 16.
Végre sikerült. Elindultunk a "hírnév" felé. Szóval, megvolt a jubileumi 1. koncert a Ludas Rock Clubban. Nagyon sok szeretettel köszönjük minden rajongónak a részvételt, aki csápolt, aki tapsolt és aki egyáltalán megtisztelt bennünket a jelenlétével.
A koncert egyébként igen jól sikerült, erről bővebben a koncert menüpont alatt olvashattok.